Optimaal inzet talenten in de organisatie leid tot minder inhuur externe partijen

Project
Talent binnen de eigen organisatie matchen met interne opdrachten met als doel kosten reduceren bij inhuur van externe partijen en motiveren van medewerkers.

Probleemstelling

Binnen gemeenten worden vaak externe partijen ingehuurd voor specialistische opdrachten. Meestal vanuit de gedachte dat er intern onvoldoende kennis is over dit onderwerp. Bijvoorbeeld het vertalen van een Nederlandse tekst naar het Engels: iemand in de organisatie die tweetalig is, zou deze tekst prima kunnen vertalen. Ook als de persoon bijvoorbeeld bij de afdeling administratie werkt.

Het is een uitdaging om de openstaande opdrachten te matchen met het juiste talent in de organisatie. Meestal omdat er geen centrale vastlegging is de opdracht waar deze kan worden uitgezet. Hierdoor is het matchen van het juiste talent (medewerker) voor het intern uitvoeren van een opdrachtintensief.

Opdrachten en kandidaten samenbrengen in digitaal platform

Door het digitaal centraliseren van alle interne opdrachten en talenten wordt er een duidelijk overzicht gecreëerd van ‘vraag & aanbod’. Het platform, ontwikkeld door Solid Digital, matched vervolgens opdrachten en kandidaten met elkaar. Automatisch worden er suggesties gedaan voor de ideale kandidaat. Daarnaast kunnen talenten ook snel een ideale opdracht vinden door de beschikbare Swipe functie. Met deze Swipe functie kun je tevens aangeven dat je al dan niet interesse hebt in de opdracht.

Bekijken en reageren op interne opdrachten

Geen vacaturebank, wel een interactief platform

Er kan zowel een opdracht worden aangemaakt als worden uitgevoerd. Het platform is geen statische website met een overzicht van de opdrachten en kandidaten, maar wel een laagdrempelig interactief platform. Belangrijk is dat er afgeweken kan worden van de huidige functie binnen de Gemeente. Maar er wordt vooral gekeken naar de ‘talenten’ van de kandidaat.

Profiel aanpassen in de webapplicatie
Weergave van een opdracht in de webapplicatie
Overzicht van talenten en opdrachten in de webapplicatie

De ideale gebruikerservaring

Het online platform is ontwikkeld voor zowel de PC als smartphone. Bovendien is de webapplicatie volledig afgestemd op de mobiele ervaring. Zonder een app te hoeven installeren, wordt er een volledige mobiele ervaring aangeboden dat bijdraagt aan laagdrempelig gebruiksgemak.

Gebruikerservaring mobiele telefoon
Tijdens een door A&O fonds georganiseerde creatieve brainstormsessies kwam het Idee van Tinder for Talent. Solid Digital heeft ons dit idee helpen vertalen naar een prachtig gebruiksvriendelijk en origineel product.Wij waren onder de indruk van het dynamische proces, de ondersteuning en de vakkundigheid. Zowel tijdens, als na de oplevering.
Friso Veltkamp, Projectmanager Gemeente Lochem
 • Bedrijfsnaam
  Gemeente Lochem
 • Ontwikkeling van
  Web applicatie
  ,
 • Techniek
  Laravel
  ,
  Angular
  ,
 • Branche
  Gemeentes & overheid
Maak een afspraak
Projecten

Bekijk andere gerealiseerde projecten