Netwerk platform voor muziekprofessionals

Project
Online platform om muziekprofessionals te vinden en gevonden te worden.

Auditie

Freelance muzikanten moeten het voor nieuwe opdrachten hebben van hun netwerk. Er bestaat echter geen platform waar zij zich kunnen profileren en kunnen zoeken naar interessante netwerkmogelijkheden. Tegelijkertijd lopen muziekprofessionals zoals orkesten en bands aan tegen de vele fysieke audities die zij moeten doen, om kans te maken op nieuwe opdrachten. De bestaande netwerken bieden onvoldoende mogelijkheden om gericht te zoeken, waardoor er behoefte is aan een netwerk voor de muziekprofessional.

Muziektalent kan zich in de kijker spelen, terwijl opdrachtgevers veel gerichter kunnen zoeken. Bovendien biedt het platform kansen voor online audities. Veel minder tijdrovend voor muzikanten en tegelijkertijd specifiek afgestemd op de eisen van de opdrachtgever.

De juiste toon

Het online netwerk voor muziekprofessionals werkt voor opdrachtgevers en muzikanten. Zoeken en gevonden worden komen samen op één platform. Een netwerk voor professionele muzikanten, zonder de inmenging van enthousiaste amateurs. Muziekprofessionals creëren een volledig profiel met afbeeldingen, audio en video. Zij kunnen online audities doen, ter beoordeling voor opdrachtgevers. Een compleet CV op maat: beschikbaar voor iedere opdracht.

Zoeken en overzicht beschikbare artiesten
Weergave van profiel artiest
Volledig online profiel

Ondertussen is het een platform waar muziekprofessionals elkaar kunnen ontdekken en ontmoeten. Dankzij het gesloten karakter en de abonnementskosten ontstaat er een internationale community van muzikanten op niveau. Gegarandeerd volledige profielen, van grote waarde voor zowel opdrachtgevers als de muzikanten zelf.

Premiere

Strenge toelatingseisen voor het platform garanderen de hoge kwaliteit. Professionele muzikanten beoordelen nieuwe profielen, die minimaal moeten bestaan uit een uitgebreide biografie en een profielfoto. Leden van het platform kunnen andere leden berichten sturen. Opdrachtgevers kunnen online audities aanmaken, opdrachten toevoegen en profielen van muzikanten aanmerken als favoriet.

Het back-end systeem staat garant voor de administratie en verificatie van de aangemaakte profielen. De automatische registratie voor abonnementen houdt, gezien het internationale karakter, rekening met lokale btw-regels.

Resultaten

De lancering van het platform vindt plaats in twee fases: de soft launch en daarna de public launch. Tijdens de eerste fase ontvangt een selectief aantal professionals een uitnodiging om een profiel aan te maken. Hun feedback wordt verwerkt voor de public launch.

Op die manier ontstaat er tijdens de officiële lancering een platform dat volledig voldoet aan de wensen van professionele muzikanten. Vanaf dat moment krijgt het platform snel meer naamsbekendheid binnen de muziekbranche.

Toekomst

Dankzij de groei van het netwerk worden er nieuwe functionaliteiten mogelijk. Opdrachtgevers kunnen muzikanten vragen de voorselectie online te doen, net als de daadwerkelijke audities via een online videoverbinding.

Het platform zet een nieuwe stap, door daarnaast ook offline events te organiseren. Dit vergroot de naamsbekendheid en brengt zowel productie als uitvoerders samen.

Dankzij intensieve samenwerkingen evolueerde het concept tijdens de ontwikkelingen tot een online platform dat aansluit bij de wensen en eisen van de muziekprofessional. Marketing Solution verzorgde de technische uitvoering en leverde een bijdrage aan de ontwikkeling van het concept en de marketing.
Peter Santa, Eigenaar Auditionline
 • Bedrijfsnaam
  Auditionline
 • Ontwikkeling van
  Web applicatie
  ,
 • Techniek
  PHP
  ,
 • Branche
  Platforms
Maak een afspraak
Projecten

Bekijk andere gerealiseerde projecten