Sporters en fotografen samenbrengen via een app

Project
Capture Me brengt sporters en fotografen op een laagdrempelige manier bij elkaar. Solid Digital ontwikkelde van dit concept een gebruiksvriendelijke app.

Probleemstelling

Kitesurfen is een extreme sport die al jaren aan populariteit wint ten opzichte van de meer ‘traditionele’ sporten. Steeds vaker nemen kitesurfers de moeite om hun sportprestaties zo goed mogelijk vast te leggen op beeld – net als beoefenaars van andere populaire extreme sporten.

Dankzij innovaties als de action cam kunnen sporters tegenwoordig steeds beter zelf beelden schieten. Toch blijven velen van hen ervaren dat het maken van mooie foto’s echt een vak apart is. Het inhuren van een goede fotograaf kent helaas vaak nog een hoge drempel, bijvoorbeeld doordat een sportlocatie niet bij de fotograaf in de buurt is, of doordat de (weers)omstandigheden op locatie te wensen over laten. Het inhuren van een professionele fotograaf kan daarmee duur uitvallen.

Op bepaalde momenten, zoals bij een spontane sportsessie op het strand of bij georganiseerde evenementen, komt het regelmatig voor dat er een professionele fotograaf aanwezig is. Deze maakt dan meestal foto’s van meerdere sporters. Voor een gefotografeerde sporter is het dan een hele uitdaging om dit soort foto’s zelf terug te zien: de fotograaf is vaak al vertrokken als de sporter klaar is.

Laagdrempelig vraag en aanbod samenbrengen

Het idee van Capture Me ontstond binnen een vrienden groep die regelmatig gaat kitesurfen, en die het leuk vindt om hierbij gefotografeerd te worden. De vrienden merkten dat het heel lastig kan zijn om snel en gemakkelijk een goede fotograaf te vinden voor hun sportmomenten. Dit was voor hen de aanleiding om het concept van Capture Me verder uit te werken. Aan Solid Digital de opdracht om dit concept verder uit te werken in een gebruiksvriendelijke app.

Capture Me brengt sporters en fotografen op een laagdrempelige manier bij elkaar. Als een sporter een account aanmaakt in de Capture Me-app, kan hij hier gemakkelijk zoeken naar een fotograaf. De zoekopdracht kan worden afgestemd op afstand en locatie: gaat het bijvoorbeeld om een evenement? Fotografen en sporters kunnen met elkaar chatten in de app, bijvoorbeeld om fotosessies in te plannen. Ook kunnen sporters zien of er door een fotograaf toevallig al foto’s gemaakt waren van een bepaald moment of een locatie waar zij eerder hebben gesport.

Het concept gevisualiseerd in een storyboard.

Dankzij Capture Me kunnen fotografen makkelijk in contact komen met sporters, en kunnen ze eenvoudig sporters vinden die op foto of op video willen worden vastgelegd. Daarnaast kunnen fotografen een profiel aanmaken in de app en hier informatie aan toevoegen zoals portfolio en apparatuur. Zo maken zij een goede indruk op sporters die binnen de app op zoek zijn.

Bij het uitwerken van de app lag de focus op het bieden van meerwaarde voor zowel sporter als fotografen. Hierdoor is de app voor beiden een uitermate handige tool geworden.

Weergave van events in de Capture Me PWA app.
Selecteer een foto in de app
Selecteer de afbeeldingen die je wilt kopen en chat met de fotograaf.

In razend tempo van concept naar app

Solid Digital heeft de bedenkers van Capture Me aangeraden om zo snel mogelijk hun concept uit te werken, en de app in de praktijk te gaan testen. Daarom is er bij dit project voor gekozen om te starten met een progressive webapplication (PWA). Dit format is makkelijker en sneller aan te passen dan een zogenaamde native app. Aangezien een oorspronkelijk concept vrijwel altijd nog veranderd wanneer het in de praktijk wordt uitgerold, is het des te belangrijker dat aanpassingen gemakkelijk en kosteneffectief gemaakt kunnen worden.

Nadat het concept voldoende in de praktijk is gevalideerd en er een gebruikersdatabase gecreëerd is, zal de PWA-app omgezet worden naar een native app. Deze native app zal dan beschikbaar gesteld worden op de Apple en Android Store.

Solid Digital heeft ons zeer goed begeleid in het ontwikkeling van onze app. Tijdens het ontwikkelingstraject zijn wij vakkundig geadviseerd en is er een goede projectplanning opgesteld. Dankzij hun creatieve bijdrage is onze stukken verbeterd ten opzichte van onze eerste versie van de app.
Arend-Jan Bruins
 • Bedrijfsnaam
  Capture Me
 • Ontwikkeling van
  Progressive Web Application (PWA)
  ,
 • Techniek
  Angular
  ,
 • Branche
  Platforms
Maak een afspraak
Projecten

Bekijk andere gerealiseerde projecten