KM registratie mobiel beschikbaar

Project
Ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en Android app verhoogt de app interactie Fleet Loqater.

Fleet Loqater update en nu ook voor Android

Fleet Loqater levert voertuigvolgsystemen om te voldoen aan de eisen voor km-registratie van de belastingdienst. Het systeem creëert overzichten van gemaakte ritten door alle voertuigen. De voertuiginformatie en km-registratie waren al via de desktop webapplicatie en voor iOS app beschikbaar. Hiermee werden de Android-gebruikers overgeslagen. Bovendien waren verschillende belangrijke functionaliteiten niet beschikbaar voor gebruikers met de mobiele applicatie.

Ontwikkeling nieuwe functionaliteiten en Android-versie

De opdracht aan Solid Digital hield in om verschillende functionaliteiten verder te optimaliseren en een Android-app te ontwikkelen. De reeds ontwikkelde basisapplicatie (iOS) was ontwikkeld in het Xamarin-framework. Er is gekozen om alle nieuwe functionaliteiten, inclusief de Android-versie, in het bestaande framework te verwerken. Dat verzekert niet alleen een optimale optimalisatie, het maakt het tevens gemakkelijker nieuwe functionaliteiten toe te voegen in deze toekomstbestendige oplossing.

Vanwege de nieuwe privacywetgeving hebben we een wachtwoordbeveiliging toegevoegd, bij het openen van de app. Dit voorkomt dat anderen de gereden ritten kunnen inzien. In de app is ook nagedacht over het snel en makkelijk aanpassen van ritten en een duidelijke visuele weergave van de gereden route. Solid Digital heeft nieuwe functionaliteiten voor de iOS- en Android-app ontwikkeld;

  • Bij openen van de app wachtwoord invoeren voor extra privacy en beveiliging
  • Visuele weergave van ritten op een kaart, start- en stoppunt met gereden route
  • Automatische notificatie indien km-kalibratie niet binnen een bepaalde periode is uitgevoerd
  • Mogelijkheid tot het toevoegen van bonnetjes en documenten: alle administratie in één app
  • Ontwikkeling Android-versie van de app
Extra beveiligde login in Android app
Gebruiksvriendelijke weergave routes in Android app

Resultaten

Door te ontwikkelen op basis van het bestaande framework konden we het project binnen de deadline en budget realiseren. Toekomstige ontwikkelingen en functionaliteiten kunnen makkelijk worden toegevoegd in de bestaande programmatuur.

Het totaal aantal gebruikers van de Fleet Loqater-apps is sterk toegenomen en met name de nieuwe functionaliteiten zijn positief ontvangen door gebruikers.

Maak een afspraak
Projecten

Bekijk andere gerealiseerde projecten