• Bedrijfsnaam
    Gemeente Lochem
  • Oplossing
    Ontwikkeling webapplicatie, Ontwikkeling Progressive Web Application (PWA)
  • Branche
    Gemeente, Overheid
Neem contact op met ons

Eigen talent inzetten voor verminderen kosten inhuur externe partijen

Talent binnen de eigen organisatie matchen met interne opdrachten met als doel kosten reduceren bij inhuur van externe partijen en motiveren van medewerkers.

Ontwikkeling app verzamelen en registeren product schade

Probleemstelling

Binnen gemeenten worden vaak externe partijen ingehuurd voor specialistische opdrachten. Meestal vanuit de gedachte dat er intern onvoldoende kennis is over dit onderwerp. Bijvoorbeeld het vertalen van een Nederlandse tekst naar het Engels: iemand in de organisatie die tweetalig is, zou deze tekst prima kunnen vertalen. Ook als de persoon bijvoorbeeld bij de afdeling administratie werkt.

Het is een uitdaging om de openstaande opdrachten te matchen met het juiste talent in de organisatie. Meestal omdat er geen centrale vastlegging is de opdracht waar deze kan worden uitgezet. Hierdoor is het matchen van het juiste talent (medewerker) voor het intern uitvoeren van een opdrachtintensief.

Opdrachten en kandidaten samenbrengen in digitaal platform

Door het digitaal centraliseren van alle interne opdrachten en talenten wordt er een duidelijk overzicht gecreëerd van ‘vraag & aanbod’. Het platform, ontwikkeld door Solid Digital, matched vervolgens opdrachten en kandidaten met elkaar. Automatisch worden er suggesties gedaan voor de ideale kandidaat. Daarnaast kunnen talenten ook snel een ideale opdracht vinden door de beschikbare Swipe functie. Met deze Swipe functie kun je tevens aangeven dat je al dan niet interesse hebt in de opdracht.

Product schade melden met een app

Geen vacaturebank, wel een interactief platform

Er kan zowel een opdracht worden aangemaakt als worden uitgevoerd. Het platform is geen statische website met een overzicht van de opdrachten en kandidaten, maar wel een laagdrempelig interactief platform. Belangrijk is dat er afgeweken kan worden van de huidige functie binnen de Gemeente. Maar er wordt vooral gekeken naar de ‘talenten’ van de kandidaat.

Product schade melden met een app
Product schade melden met een app
Product schade melden met een app

De ideale gebruikerservaring

Het online platform is ontwikkeld voor zowel de PC als smartphone. Bovendien is de webapplicatie volledig afgestemd op de mobiele ervaring. Zonder een app te hoeven installeren, wordt er een volledige mobiele ervaring aangeboden dat bijdraagt aan laagdrempelig gebruiksgemak.

Product schade melden met een app

“Tijdens een door A&O fonds georganiseerde creatieve brainstormsessies kwam het Idee van Tinder for Talent. Solid Digital heeft ons dit idee helpen vertalen naar een prachtig  gebruiksvriendelijk en origineel product.Wij waren onder de indruk van het dynamische proces, de ondersteuning en de vakkundigheid. Zowel tijdens, als na de oplevering."
Friso Veltkamp, Projectmanager Gemeente Lochem

Resultaten

Het platform ‘Tinder for Talent’ zal in de beginfase alleen intern binnen de gemeente Lochem gebruikt worden. Dit kan in een volgende fase worden uitgebreid naar andere organisaties. Hierdoor wordt het aanbod van opdrachten en kandidaten groter en is er meer kans op een match.

Momenteel is er nog onvoldoende data om de besparing uit te drukken in een getal. Verwacht wordt dat dit platform een significante jaarlijkse besparing realiseert waardoor de investering van het platform snel is terugverdiend. Bovendien motiveert het medewerkers om “ongebruikte” talenten in te zetten.

Het platform wordt regelmatig geoptimaliseerd op basis van de feedback van gebruikers. Daardoor wordt het steeds beter. Bovendien staan er al verschillende nieuwe functionaliteiten gepland.

Ook meer resultaat behalen?

Wij geloven dat een organisatie altijd meer rendement kan behalen. Ook jouw onderneming. Graag praten wij op welke manier software en apps kunnen worden ingezet voor het behalen van maximaal rendement. Vrijblijvend natuurlijk. Koffie op kantoor of een virtuele afspraak?

Stuur een emailTel. 035 - 20 313 16

Andere cases