• Bedrijfsnaam
  Fleet Loqater
 • Oplossing
  Ontwikkeling Android app, Ontwikkeling iOS app
 • Branche
  Transport, MKB, Administratie
Neem contact op met ons

Km registratie mobiel beschikbaar

Ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten en Android app verhoogt de app interactie Fleet Loqater.

Ontwikkeling KM registratie app

Fleet Loqater update en nu ook voor Android

Fleet Loqater levert voertuigvolgsystemen om te voldoen aan de eisen voor km-registratie van de belastingdienst. Het systeem creëert overzichten van gemaakte ritten door alle voertuigen. De voertuiginformatie en km-registratie waren al via de desktop webapplicatie en voor iOS app beschikbaar. Hiermee werden de Android-gebruikers overgeslagen. Bovendien waren verschillende belangrijke functionaliteiten niet beschikbaar voor gebruikers met de mobiele applicatie.

Ontwikkeling nieuwe functionaliteiten en Android-versie

De opdracht aan Solid Digitalhield in om verschillende functionaliteiten verder te optimaliseren en een Android-app te ontwikkelen. De reeds ontwikkelde basisapplicatie (iOS) was ontwikkeld in het Xamarin-framework. Er is gekozen om alle nieuwe functionaliteiten, inclusief de Android-versie, in het bestaande framework te verwerken. Dat verzekert niet alleen een optimale optimalisatie, het maakt het tevens gemakkelijker nieuwe functionaliteiten toe te voegen in deze toekomstbestendige oplossing.

Vanwege de nieuwe privacywetgeving hebben we een wachtwoordbeveiliging toegevoegd, bij het openen van de app . Dit voorkomt dat anderen de gereden ritten kunnen inzien. In de app is ook nagedacht over het snel en makkelijk aanpassen van ritten en een duidelijke visuele weergave van de gereden route. Solid Digital heeft nieuwe functionaliteiten voor de iOS- en Android-app ontwikkeld;

 • Bij openen van de app wachtwoord invoeren voor extra privacy en beveiliging
 • Visuele weergave van ritten op een kaart, start- en stoppunt met gereden route
 • Automatische notificatie indien km-kalibratie niet binnen een bepaalde periode is uitgevoerd
 • Mogelijkheid tot het toevoegen van bonnetjes en documenten: alle administratie in één app
 • Ontwikkeling Android-versie van de app
Weergave van login scherm KM registratie app
Weergave van route scherm KM registratie app

Resultaten

Door te ontwikkelen op basis van het bestaande framework konden we het project binnen de deadline en budget realiseren. Toekomstige ontwikkelingen en functionaliteiten kunnen makkelijk worden toegevoegd in de bestaande programmatuur.

Het totaal aantal gebruikers van de Fleet Loqater-apps is sterk toegenomen en met name de nieuwe functionaliteiten zijn positief ontvangen door gebruikers.

 • 0 dagen
  Vertraging planning
 • 4
  Nieuwe functionaliteiten ontwikkeld
 • 18%
  Toename van gebruikers app

Ook meer resultaat behalen?

Wij geloven dat een organisatie altijd meer rendement kan behalen. Ook jouw onderneming. Graag praten wij op welke manier software en apps kunnen worden ingezet voor het behalen van maximaal rendement. Vrijblijvend natuurlijk. Koffie op kantoor of een virtuele afspraak?

Stuur een emailTel. 035 - 20 313 16

Andere cases