• Bedrijfsnaam
  Expat Friendly Locals
 • Oplossing
  Ontwikkeling webapplicatie
 • Branche
  Business to Consumer, Retail, MKB
Neem contact op met ons

De beste lokale adressen voor expats

Online platform voor het vinden van kwalitatieve lokale adressen voor de expat community.

Ontwikkeling platform lokale adressen voor Expats

The challenge

Nederland telt meer dan een miljoen expats. Zij verblijven hier tijdelijk, in een andere cultuur dan waarin zij zijn opgegroeid. Ze zijn niet bekend met lokale bedrijven en hebben moeite om geschikte zakelijke adressen te vinden. Bovendien komen zij weinig in aanraking met lokale inwoners.

Expats vormen een zeer interessante doelgroep voor ondernemers, maar blijken moeilijk te bereiken. Bovendien stellen zij andere eisen aan ondernemers en bedrijven, zoals de mogelijkheid om in hun eigen taal te communiceren.

The assignment

We ontwikkelden een online platform voor expats, dat zij kunnen gebruiken om kwalitatieve en betrouwbare bedrijven te vinden bij hun wensen. Zij kunnen bedrijven bekijken en vergelijken op basis van reviews, die ze ook zelf via een handige Wizard kunnen plaatsen om andere expats op weg te helpen. Verder kunnen zij een laagdrempelig gebruiksprofiel aanmaken.

Homepage van ontwikkelde platform
Zoekresultaten van ontwikkelde platform

Zoeken en filteren van betrouwbare lokale bedrijven

Bedrijven kunnen een gratis of betaald profiel aanmaken, met commerciële mogelijkheden om de expat aan te spreken. Het biedt lokale ondernemers uitstekende lokale mogelijkheden, op basis van kwalitatieve reviews met handmatige controle.

Implementation

We ontwikkelden een modulair platform, voorbereid voor uitbreiding naar meerdere landen. Met een interactieve homepage, voorzien van een zoekfunctionaliteit op basis van categorie, activiteit, bedrijfsnaam of een combinatie daarvan. Bovendien hebben expats daar de mogelijkheid om een gebruikersprofiel aan te maken, desgewenst door aan te melden met een Social-account. De Review Wizard maakt het eenvoudig om reviews te plaatsen.

Maken van een review op het ontwikkelde platform

Bedrijven kunnen een gratis of betaald profiel aanmaken, met commerciële mogelijkheden om de expat aan te spreken. Het biedt lokale ondernemers uitstekende lokale mogelijkheden, op basis van kwalitatieve reviews met handmatige controle.

“Solid Digital totally understood our concept and was able to offer us a tailored package to suit the requirements for our project. 100% dedicated in what they do and have a very calm and straightforward approach."
Sally Baldrick, Founder Expat Friendly Locals

Resultaten

Het platform werd positief ontvangen door de expat-community, wat direct behoorlijke bekendheid opleverde. De groeiende database met bedrijven zorgde snel voor 3.126 aanmeldingen, waardoor er landelijke dekking ontstond.

Binnen de eerste 2 maanden na de lancering werden er 411 unieke reviews geplaatst. Bovendien maakten bedrijven de eerste betaalde premium-accounts aan, waarmee het verdienmodel succesvol is gebleken.

Toekomst

In de toekomst zullen we het concept uitrollen naar een aantal andere landen, zoals Engeland, België, Spanje en Frankrijk. Bovendien volgt er een app-versie van de website. Een volgende strategische stap naar een expat-friendly locals-concept.

 • 3.126
  Aanmeldingen binnen 2 maanden
 • 411
  Unieke reviews
 • 5
  mogelijkheden tot uitbreiding

Ook meer resultaat behalen?

Wij geloven dat een organisatie altijd meer rendement kan behalen. Ook jouw onderneming. Graag praten wij op welke manier software en apps kunnen worden ingezet voor het behalen van maximaal rendement. Vrijblijvend natuurlijk. Koffie op kantoor of een virtuele afspraak?

Stuur een emailTel. 035 - 20 313 16

Andere cases